גל

חברה חדשה ייעודית לביצוע תמ"א במקום שם הקבלן

שלום רב אנחנו במו"מ לביצוע תמ"א 38/3 עם קבלן. בחוזה ובשאר המסמכים הקבלן מתעקש לרשום שם של חברה ייעודית שנפתחה במיוחד לצורך ביצוע הפרוייקט בטענה שאחרת לא יקבל ליווי בנקאי. האם עלינו להסכים לכך, האם זה מקובל, האם צריך לדרוש שגם חברת האם תהיה ערבה או חתומה על ההסכם?

עו"ד שי אליאב

עצם פתיחת החברה היעודית פחות מטריד, שכן הדבר הכרחי ומקובל לצורך הפרדת פעילות ויצירת מימון לפרויקט. מה שהכרחי הוא הזהות שבין בעלי המניות (האנשים שאיתם אתם מתקשרים) של החברה הנוכחית לבין בעלי המניות בחברה שתיפתח - יש לדרוש שיהיו אותם בעלי המניות, ולקבוע תנאי של שמירת השליטה בחברה על ידי אותם בעלי מניות. היבט נוסף לעניין זה הוא תקופת האחריות והבדק: מאחר שככל הנראה החברה תיסגר לאחר הפרויקט, חשוב להשאיר ערבות שתישאר לתקופת זמן לאחר הפרויקט להבטחת תקופת האחריות והבדק. אפשרי ורצוי לדרוש כי החברה הנוכחית תהיה ערבה לפרויקט, אך זה לא תנאי שבלעדיו אין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי