סרגיי

תמ"א 38 (חיזוק)+ אחוזיי בניה לא מנוצלות

בוודאי השנושא כבר עולה כאן, אבל עדיין אני מקבל תשובות סותרות וחשוב לי להבהיר את הנקודה הבאה: אם יש בבניין שלי (נבנה ב1960) זכויות בניה שלא נוצלו בעבר. 1.האם במסגרת תמ"א 38.3 (חיזוק של הבניין) אני יכול להשתמש בהם (עם תוספת כסף שלי לקבלן המבצע תמ"א 38.3) לצורך הרחבת דירתי מעבר ל25 מ"ר שאקבל מכוח תמ"א 38.3, וכל זה במסגרת אותו פרויקט? 2.האם זה תלוי בעיר שהבניין נמצא בו? כי באתר של עיריית חיפה כתוב שחייבים לנצל את אחוזיי בניה (אם רוצים) לפני שמגישים בקשה לתמ"א 38.3? 3.האם זה תלוי בכמות אחוזיי בניה (בהשוואה ל25 מ"ר של התמ"א 38.3)? 4.באחד הכתובות כתוב: ".... אם זכויות הבנייה במגרש נובעות מתוכנית שהופקדה לפני 1 באוגוסט 1989..הוועדה המקומית מוסמכת לאשר תוספת שטחי בנייה בדרך של "הקלות אחוזיות" (כגון תוספת אחוזים עבור שיפור דיור)". האם זה כן אומר שניתן לשלב בין אחוזיי בניה הלא מנוצלים ואחוזיי בניה של תמ"א 38.3 (גם וגם בתוספת תשלום מצדי) ? זה המון שאלות, אבל הנושא קריטי בבניין שלנו לצורך התקדמות התמ"א ומאוד אודה לך אם תעזור ! תודה.

עו"ד שי אליאב

1. במסגרת פרויקט לחיזוק בניין, ניתן לאחד את הזכויות הניתנות מכוח תמ"א 38 ואת הזכויות הקיימות בבניין (מכוח תב"ע), ולבנות בהתאם לגבול הזכויות הגבוה יותר. למשל, אם התמ"א נותנת הרחבה של 2.5 קומות והתב"ע נותנת 4 קומות, ניתן להוסיף על הבנין עד 4 קומות נוספות. שונה הדבר בפרויקט הריסה, שאז ניתן לאחד את הזכויות ולבצע חיבור שלהם, כלומר בדוגמה שלנו, יהיה ניתן להוסיף עד 6.5 קומות. הכל בכפוף לשיקול דעת נרחב של הועדה המקומית. 2. זה מאוד תלוי עירייה וועדה מקומית, שכן לה שיקול דעת נרחב מאוד. לכן יש לפנות תחילה לוועדה המקומית ולקבל מידע אודות מדיניות. 3. ראה תשובה לשאלה 1. 4. עקרונית התשובה היא כן. הזכויות שייבנו שלא מכוח התמ"א 38 תהיינה נתונות לשומת היטל השבחה, מס שבח וחיוב אגרות בניה מלא. עם זאת, ניצול הזכויות כפוף כאמור לשיקול דעת הועדה המקומית.

ירון גולן

שלום רב, האם סעיף מספר 13 בתיקון 3 לא סותר את מה שרשמת בתשובה?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי