אמנון

2 שאלות בקשר לתמ"א וזכויות

מעוניינים לבצע הרחבות של הדירות בבניין המגורים שלנו במסגרת תמ"א 38 ללא הוספת יחידות דיור נוספות: א. כמה מטר מרובע זכאית כל דירה להוסיף לשטחה - לפי תמ"א 38 במקרה שמדובר על חיזוק הבניין כאמור מבלי להוסיף יחידות דיור נוספות - אלא רק חיזוק הבניין והרחבת הדירות הקיימות על חשבון בעלי הדירות? ב. הבנו שהרוב הדרוש הוא 60% מה קורה עם המיעוט - האם החוק מאפשר לכפות על המיעוט לקחת חלק בבמימון הרחבת דירתו וחיזוק הבניין (כמו כל בעלי הדירות) - כדי שהבניין יהיה בקו בניין אחיד? או שהחוק רק מאפשר לרוב לחזק את הבניין והרחיב את דירותיהם ? תודה,

עו"ד שי אליאב

מבחינת התכנית, כל דירה זכאית להרחבה של עד 25 מ"ר, בכפוף למגבלות קנייניות ותכנוניות. אם מבקשים רק להרחיב, ללא הוספת יחידות דיור, אכן די ברוב של 60%. חוק המקרקעין (חיזוק בתים משותפים מפני רעידות אדמה) קובע כי די ברוב של 50% כדי להחליט על חיזוק הבניין. במקרה זה, גם מי שאינו רוצה בכך, מחויב לשאת בתשלום החיזוק, לפי חלקו. עם זאת שמורה לו הזכות להתנגד בפני המפקח על רישום המקרקעין. לא ניתן לכפות על דייר להרחיב את דירתו ולשלם על כך. מה שעושים במקרה זה, עושים סגירה תכנונית של האזור שלא הורחב. במקרה ובעתיד אותו הדייר ירצה לעשות בכך שימוש ולהרחיב את דירתו, הוא יחויב לשלם בגין המעטפת שנבנתה סביבו, וזאת מכוח דיני עשיית עושר ולא במשפט.

אמנון

תודה על התגובה המהירה. ושתי שאלות המשך קצרות: מה זה בדיוק סגירה תכנונית? מי משלם על זה? 25 מ"ר חייב לכלול ממ"ד או שזה לא קשור? תודה,

עו"ד שי אליאב

יוצרים בעצם מעטפת שמשלימה את הבניה החדשה במקום בו היה אמור להיות מורחב חלקו של מי שאינו רצה בכך (כיסוי חיצוני בלבד). כל הרחבה מעל 12 מ"ר ברוטו מחייבת ממ"ד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי