רוניתי

הקמת ממ"ד - האם מחייב חיזוק לפי תמ"א?

א. האם החוק (חוק החיזוק, תכנון ובניה או משהו אחר) - מאפשר להוסיף ממ"ד לדירות בבית משותף מבלי לחזק את המבנה (הכוונה בתים שנבנו בשנות ה60)? ב. האם עירייות נוהגות לאשר בניית ממ"דים גם אם לא מחזקים את הבניין לפי תוכנית תמ"א 38? או שכדי להוסיף ממ"ד יש חובה גם לחזק את הבניין? ג. מה הרוב הנדרש לשם כך? תודה,

עו"ד שי אליאב

חוק התכנון והבניה מתיר בניית ממ"דים. זאת ללא קשר לתכנית או חוק החיזוק. ככלל יוזמה לבניין ממ"דים הנה מתומרצת. על פניו, ובהתבסס בתכנית החיזוק, אני מציע כי כל חיזוק/ תוספת, מן הראוי שתעשה מכוח תמ"א 38, שכן אז כל הבניין יחוזק יחודש וללא עלות מצד בעלי הדירות.

רוניתי

א. מה הרוב הדרוש להקמת ממ"ד ללא חיזוק הבניין? ב. והאם מניסיונך העיריות נוכח חשיבות תוכנית החיזוק - מתירות הקמת ממ"ד בבניינים (ישנים) ללא חיזוק הבניין? תודה

עו"ד שי אליאב

א. רוב של 60% מבעלי הדירות יכול להחליט על חיזוק הבנין, תוך יצירת הרחבה כאמור. ב. הזכות קיימת ושרירה. ניתנה לדיירים במסגרת חוק התכנון והבניה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי