אריאל

האם דרישה של בית קרקע עם גינה זה דרישה מוגזמת

האם דרישה של בית קרקע עם גינה זה דרישה מוגזמת? יש לציין שמציעים דירה בלבד, האם בית משפט יכול להכריח אותנו לקחת רק דירה?

עו"ד שי אליאב

אבקש לחדד את השאלה.

אריאל

שלום, בפינוי של בית קרקע עם שטח גדול, אשר נרכש בדמי מפתח מעמידר והרוכשים המקוריים עדיין מתגוררים בו - האם הדרישה לבית קרקע מוגזמת? ידוע לי שבפינוי של בתים משותפים יש כללים וחוקים, אך מה אומר החוק לגבי בית פרטי שפינויו מאפשר הקמת מגדל? אודה לתשובה מהירה.

עו"ד שי אליאב

במסגרת פרויקט פינוי ובינוי מתמנה שמאי המנקד את ערך הזכויות הניתנות ליזם. בעלי הדירות צפויים לקבל דירות בעלות ערך ניקוד זהה. החוק קובע כמה חלופות לעניין זה ובפועל היזם יכול לתת דירה בתמורה ובלבד שלא תהיה בכך פגיעה כלכלית בבעל השטח (זאת מבלי להתייחס להיבטי המס שבדירת קרקע). אם במסגרת הפרויקט נוצרים צמודי קרקע חדשים, ברור שתינתן עדיפות למי שמלכתחילה היה בית צמוד קרקע.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי