תמאיסט

גודל שונה של קומות בתמ"א הריסה ובניה

שלום, אנחנו בתהליכים של קידום תמ"א של הריסה ובניה ויש לי שאלה שנוגעת לתכנון הבניין. אני יודע שמדובר בפורום משפטי בעיקרו, אך אני בטוח שלמנהל הפורום או למשתתפים הנוספים בו יש יכולת לסייע גם בהקשר זה. קיימת הצעה תכנונית לפיה הקומות התחתונות יהיו מיועדות לדירות התמורה של הדיירים הקיימים והקומות שמעליהן יהיו גדולות משמעותית מהקומות התחתונות ושם יהיו הדירות של הקבלן. מעבר לכך שלדעתי בניין כזה נראה בעייתי מבחינה תכנונית (אפילו אם זה בעיקר מבחינה אסתטית וחוסר אחידות), האם לדעתכם בבניין כזה תהיה חסימה משמעותית של אור השמש של הדירות התחתונות (או לפחות של הדירות התחתונות שנמצאות בקומות בסמוך לתחילת הקומות העליונות)? האם יש בעיות נוספות (הנדסיות או אחרות) שעלולות לנבוע מהגודל השונה של הקומות? האם הפתרון התכנוני החלופי היחיד למקרה כזה הוא ליצור תמהיל שונה של הדירות בקומה (כך שבמקום 4 דירות זהות בקומות התחתונות ו-4 דירות זהות וגדולות יותר בקומות העליונות, יהיה שילוב של התמהיל בכל אחת מהקומות על מנת ליצור אחידות) או שיש פתרון נוסף? האם יש מונח מקצועי כלשהו לבניין שבו הקומות העליונות גדולות יותר מהקומות התחתונות? (זה יסייע לי בחיפוש חומר על הנושא). תודה! מי שמעדיף - ניתן לענות לי גם באופן פרטי במייל tamaist@walla.com

עו"ד שי אליאב

כאמור, אין מדובר בפורום תכנונים או הנדסי. כל שאוכל להגיש שעקרונית התמ"א אוסרת על קומות עליונות החורגות מהיקף הבניין בקומות התחתונות (אלא אם כן תב"ע נקודתית מאפשרת זאת).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי