עמית

מס שבח או היטל השבחה?

יש לי 2 דירות בבעלותי. אחת הדירות נמצאת בבניין שעומד לעבור תמ"א 38/2 א. האם בגלל שיש לי 2 דירות - אאלץ לשלם מס שבח או היטל השבחה - בגלל - מכירת הזכויות ליזם וקבלת דירה חדשה משודרגת? ב. שאלה כללית: האם צריך לשלם מס שבח או היטל השבחה בגלל מכירת הזכויות ליזם או בגלל קבלת דירה חדשה משודרגת? תודה,

אורן

התשובה היא לא לגבי א' http://www.homecity.co.il

עו"ד שי אליאב

א. התשובה היא לא. הפטור שניתן לדירה בפרויקט תמ"א 38 לפי פרק חמישי חמש לחוק מיסוי מקרקעין, הנו אוטונומי לפרויקט ואינו פוגע בפטור לפי פרק חמישי אחד (הפטורים הרגילים). ב. ככל שהתמורות הניתנות לדיירים אינן חורגות מהזכויות הניתנות מתמ"א 38, אין חובה בהיטל השבחה או במס שבח. על זכויות אחרות המנוצלות במסגרת הפרויקט, כן יש תשלום - אך ככלל על היזם לשאת בהם. יש לוודא זאת בהסכם מולו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי