מירב

תמ"א 38/2 - פינוי בינוי

בבניין של אמי מנסים להגיע להסכם לפי תמ"א 38/2 אך ישנה התעקשות של כמה מהדיירים על תנאים שנראים על פניו מוגזמים. לדוגמא ערבות בגובה השווי החדש של הדירות בתוספת 20% מאותו שווי, שמירת זכויות נוספפות שיכולות להתקבל עד למועד טופס 4 בידי הדיירים בלבד (המקוריים), דרישה לפיצוי על כל סטייה (היזם מוכן רק מ3% סטייה), סירוב לוותר על פטורים אישיים במס שבח (נראה לי הגיוני שהיזם ישלם מס שבח בלי לדרוש את הפטור מהדיירים אבל לא יודעת מה מקובל בחוזים דומים). האם תוכל לייעץ מה הגיוני ומה מוגזם בדרישות? היזם מנסה ללחוץ על אימי בטענות שהעו"ד מגזים ומנסה להרוג את הפרויקט ואילו העו"ד מצידו טוען כי כך נהוג ויזם סביר צריך לפחות לנהל מו"מ על הדברים ולא לסרב...

עו"ד שי אליאב

אתחיל מהסוף - אכן נהוג לנהל מו"מ ולמצוא את הדרך להסכים. לא להסכים זו תמיד הברירה הקלה. בכל פרויקט ישנם שינויים בהצעות היזם, הנובעים בעיקר מאטרקטיביות וכלכליות הפרויקט. לא ניתן לענות לשאלתך מבלי להכיר את מכלול הפרויקט. ככלל אומר כי אנשי מקצוע מנוסים ובתוכם עו"ד, יודעים מנסיונם למצוא את המתווה כן להסכים על הפרטים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי