דנה

האם חייבים לחתום על תמא 38

בבניין בו יש לי דירה רוצים לבצע תמא 38 היזם מבטיח לשפץ את הבנין לחזק נגד רעידת אדמה ולתת מעלית. לא נקבל שום דבר נוסף גם לא ממד בטענה שאין אפשרות כל הדיירים חתמו חוץ ממני דירתי מושכרת לדיירים בזמן הבניה פרנסתי תיפגע כי לא ירצו לשכור דירה זו. אינני זקוקה למעלית ונראה לי מיותר לסבול כל תקופת השיפוצים. הדיירים אמרו כי יתבעו אותי . האם אפשר לתבוע אותי כספית והאם אפשר לחייב אדם לחתום בניגוד לרצונו? הרי התהליך יכול להמשך גם בלעדי לא הגשתי שום התנגדות.

עו"ד שי אליאב

המעטפת הנורמטיבית מתירה לרוב את הזכות לכפות את הסכמת המיעוט לביצוע פרויקט תמ"א 38. המחוקק שראה בפרויקטים מסוג אלה, ערך עליון להצלת חיים, חוקק את חוק המקרקעין (חיזוק בתים משותפים מפני רעידות אדמה) ונתן כאמור לרוב את הכוח לכפות את המיעוט. הפסיקה שדנה בנושא נתנה אף את הכוח לתבוע בנזיקין מיעוט מתנגד. אין נפקא מינה אם התנגדת או לא, השאלה היא האם הסכמת בחתימתך על הסכם החיזוק או שלא. ככל ולא חתמת, חזקה עליך כי הינך מתנגדת לפרויקט.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי