אבי

מע"מ תשומות בניה בתמ"א 2

ישנה בעית מיסוי בתמ"א 2 הריסה ובינוי והיא מע"מ על תשומות בניה שערכו מגיע ל 100000 ש"ח לדירה של כ 110 מ"ר וזה מה שהורס את האופציה לביצוע תמ"א 2 זכויות הבניה לפי חוק תמ"א אינן מספיקות בכדי לכסות סכום זה . למשל אם יש בניין של 14 דיירים 4 בקומה נופל סכום של 1.4 מיליון שעוצר את הכדאיות כי אין מספיק זכויות בנייה לכיסוי הנ"ל בחוק התמ"א , פשוט חסרה קומה . מדוע המדינה לא משכילה להבין הנ"ל ובכלל נראה כי בעייה זו גוררת את בעלי הדירות להוסיף 2.5 קומות על בניינים רעועים .. לא נראה הגיוני , המדינה לא רואה זאת ? בפער של קומה אחת ניתן להקים בניין חדש עם חניות ועם כל המשתמע. ראיתי איזה הצעת חוק של ח"כ אמנון כהן (מרץ השנה) בעניין מדוע זה תקוע ?

עו"ד שי אליאב

הבעיה עוד רחבה מכפי שנראה. בעוד שבפרויקט הריסה כלל אין פטור ממע"מ, בפרויקט חיזוק קיים פטור, אך הבעיה היא שכתוצאה מכך לא ניתן לקזז מע"מ תשומות בניה. הנושא נידון במספר הזדמנויות ויש כוונה לבטל את הפטור ולקבוע חובת מס בגובה אפס. פעולה טכנית זו תאפשר מאוחר יותר גם לקזז מע"מ תשומות הבניה. לעניין הכלכליות, צריך לבחון באיזו עיר מדובר. ערים רבות יצרו תכניות משלימות מכוח תמ"א 38 שמטרתן להביא את הפרויקטים לידי כלכליות.

אלי

האם אין שינוי בתשובתך נוכח תיקון 74 לפחות לגבי הזכויות הנובעות מהתמ"א?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי