אביתר

דירים ברבנים

הבניין שלנו מיועד לתמ"א 38 (לא פינוי בינוי), בבניין יש שתי כניסות, בכל כניסה 12 דיירים. בכניסה אחת יש הסכמה מלאה לפרוייקט, בעוד שבכניסה שלנו יש 2-3 מתנגדים. האם ניתן להתחיל תהליך של תמ"א? האם יש לנו מניע חוקי לכפות עליהם את התהליך? (הם גרים בקומות העליונות) החישוב של 2/3 הוא לפי כל כניסה או סה"כ משתי הכניסות? תודה.

עו"ד שי אליאב

שאלתך תלויה במצב הרישומי של הבנין. אם שתי הכניסות רשומות בצו בית בית משותף אחד (סביר כי כך), אזי כל המבנה יבחן כמכלול (ניתן לראות זאת בהוצאת נסח מלשכת הרישום), כלומרנדרש לרוב של 2/3 מכל הבניין במשותף. עקרונית, רוב בבניין של שני שלישים רשאי לכפות על המיעוט המסרב את ביצוע הפרויקט. יחד עם זאת, לא ציינת אם הגגות מוצמדים למתנגדים, שאם כן המצב מורכב יותר וצריך להיבחן לגופו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי