שיר

גודל הדירה החדשה

קיבלנו הצעה מיזם שמציין בהסכם : שטח הדירות החדשות של יחידי המוכרים ייגזר משטח קונטור קומה חדשה שלא יפחת מגודל של 280 מ"ר (כולל חדר מדרגות ומעלית), על אף האמור לעיל, מובהר כי בכל מקרה בו יפחת שטח הדירות החדשות משטח הדירות הקיימות (בקונטור חיצוני + מרפסות סגורות) בתוספת של 10 מ"ר לכל דירה חדשה, ינהלו הצדדים מו"מ מחודש ביחס להסכם זה כאשר לכל צד יהא הזכות להודיע על ביטולו של ההסכם באופן חד צדדי בתוך 30 יום ממועד שנודע על גודל הקונטור הסופי. החשש שלי יושב על זה שהבנתי שיזמים מקבלים את היתרי הבנייה שלהם עפ"י מטרים. שה - 9 מ"ר הראשונים - ללא מס. שבעצם עשוי להיות מצב שבו הו יבנה לנו את ה- 10 מ"ר עליהם הוא מתחייב ולגבי השאר לא יעשה מאמץ להגדיל לנו את שטח הדירה כדי לזכות ביתרת המטרים וכדי להימנע מתשלומי המס עליו יהיה לשאת מעבר למטרים הללו. על פי מדידות שנעשו כבר לא על ידי היזם - ברור לחלוטין שיש לו לפחות עוד 20 מטר להגדלת דירותינו. אודה לך על התייחסותך

עו"ד שי אליאב

פרויקטים מסוג זה מאופיינים כשחייה בים של אי וודאות. הזכויות הניתנות מכוח תמ"א 38, אינן זכויות קנויות, והועדה המקומית רשאית להגדיר מה מוכנה לתת ומה לא, בהתייחס לכל פרויקט לגופו. מכאן שחוזים הקשורים בפרויקטים אלו תמיד יהיו עם מרווח תמרון בצרוף תנאי מתלה המאפשר לצדדים לבטל את ההסכם במידה שלא התקבל המבוקש. ככלל, ניתן לומר שבאינטרס של החברות היזמיות לקבל את מירב הזכויות שניתן לקבל, שכן גם הן מתחלקות במטרים הללו. ניתן כמובן במסגרת המו"מ לנסות להביא את החברה היזמית להתחייב ליותר מטרים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי