אביהו

הסכם "נו שופ"

אנו מתחילים בתהליך של תמא 38-2 ונמצאים בשלב של בחירת יזם. שאלותי הן לגבי הסכם "נו שופ": 1. האם הסכם "נו שופ" מהווה אירוע מס המחייב דיווח לרשות המיסים? 2. האם הסכם "נו שופ" עלול לאפשר לייזם "לעשות שרירים" ולעכב את ההתנתקות ממנו בתום התקופה שנקבעה בהסכם, במידה והדיירים מעוניינים בכך? תודה

עו"ד שי אליאב

1. כל מסמך המהווה הסכם במקרקעין עשוי להוות אירוע מס. בתמ"א 38 הדבר ככלל פחות בעייתי משום שיום המכירה נדחה ליום הוצאת היתר הבניה. 2. הסכם נו שופ עיקרו לכבול את הצדדים אחד לשני בתקופת זמן מוגדרת. חשוב לתת לנוסחו ולאפשרות להשתחרר ממנו במידה והיזם לא עמד בתנאים הקבועים בו.

יקיר

שלום, החתימו מספר רב של שכנים על הסכם שכזה ללא תאריך סוף. האם ההסכם תקף? התנאי לבטלו כרוך בחתימת 80% מכלל הדיירים מה שכובל אותנו מכל וכל. אנא עזרתך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי