שי

תמ"א 38

שלום רב, רכשתי דירה לפני שלושה חודשים בבנין משותף , אני באמצע תהליך הרכישה יותר נכון נשאר לי להעביר את המשכנתא ולקבל את הבעלות על הדיה ב-1.12.13 השבוע קיבלתי טלפון מנציג הדיירים שאותו לא הכרתי עד לאותו הרגע ובשיחה עימו ביקש להגע עם אישתי לחתום מול עו"ד על תהליך תמ"א 38מול יזם שנקבע על ידם.לא ארבה במילים פשוט הסברתי לו שהדירה מושכרת ותמשיך להיות מושכרת אני גר במושב ושוכר שם וכונתי היתה לעשות שכירות מול שכירות והמצב שיווצר עכשיו יגרום לי לשלם בנוסף למשכנתא עבור הדירה שרכשתי גם שכ"ד ואין באפשרותי לעמוד בהחזר של כ-7,000 ש"ח בכל חודש למשך תהליך התמ"א לטענתו לא הגיעו להסדר בעניין משכירי דירות מול היזם מה עליי לעשות איני רוצה להיות סרבן אך איך אצליח למצוא שוכר שיסכים לגור באתר בניה אני פשוט מתוסכל בסיום השיחה הנציג אמר שהיזם לא חייב לפצות אותי על אובדן הכנסתי תן דעתך בעניין תודה תודה תודה

עו"ד שי אליאב

שאלה מקדימה היא האם נושא התמ"א גולה במסגרת הסכם המכר עם המוכר. אם לא, הדבר עשוי להוות כניהול מו"מ בחוסר תו"ל. לגופו של עניין, ישנו מנגנון שבדרך כלל מספק את כל הצדדים במקרה של שכירות במהלכו של פרויקט חיזוק. לפי המנגנון, המשכיר לא יוריד את דמי השכירות לתקופת הבניה ובתמורה, גם לא יעלה את דמי השכירות לאחר הבניה (עקב שיפור הדירה), לאותה תקופה.

שי

תודה על תשובתך ,אם הבנתי נכון יש בפני שתי אופציות הראשונה לתבוע את המוכר שלא העלה את עניין התמ"א במהלך חתימת החוזה דבר שבוודאות לא אעשה מכיוון שזו דירה שהמוכר ירש מאמו והוא נכה 100 אחוז , לכן נותרה לי אופציית שיפוי השוכר בתקווה שאמצא כזה . בכל מקרה אין אפשרות לבקש מהיזם פיצוי ז"א לבקש תמיד אפשר השאלהאם יש לי "קייס " ?? יש לי רק עוד שאלה אחת מה גובה ערבות ביצוע שצריך להעניק היזם לדירים ? בפרויקט המדובר רשום 700 א"ש נראה לי סכום מגוחך לפרויקט הרחבה של 20 יח' דיור בנוסף ל-32 הקימות שצריך לשפץ תודה שי שבוע טוב

עו"ד שי אליאב

תלוי בהסכמות לפי ההסכם. בדר"כ יזם לא מפצה על שכירויות. ערבות מקובלת הינה בגובה של כ- 5 - 10 אחוזים מערך ביצוע הפרויקט.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי