א-ה

הערת אזהרה בטאבו/ מינהל המקרקעין

היזם מתנה חתימה על הסכם בכך שכעת , לפני קבלת היתר בנייה ולפני קבלת ערבויות בנקאיות ונוסחיהן, ניתן לו יפוי כוח לרשום הערת אזהרה בטאבו. האם זה דרוש לצורך קבלת היתר הבנייה? כמו כן האם זה סביר לרשום בהסכם שאם רוב הדיירים חותמים על ההסכם, הם מייפים את כוחו של היזם לנקוט כל פעילות משפטית ע"מ להשיג את כל החתימות? הפעילות היחידה המותרת היא לעניות דעתי פנייה למפקח ורק אחרי קבלת היתר הבנייה!

עו"ד שי אליאב

ככלל לא מקובל לתת ליזם לרשום הערת אזהרה לפני היתר, אלא כנגד ייפוי כוח מלא למחיקה ואף כנגד ערבות. הדבר אינו דרוש לצורך הוצאת היתר. לחלק השני, התשובה היינה חיובית, היזם צריך להיות מסוגל לפתור את הנושאים המשפטיים הכרוכים בפרויקט. על מנת להבטיח את הדיירים, ייפויי הכוח נשארים אצל בא כוחם והוא עושה בהם שימוש על פי תנאי ההסכם.

א-ה

הקבלן רוצה שיחתמו לו בהסכם- יתנו לו יפוי כח בהסכם\,לפעול להשגת חתימות כל הדיירים, גם אם הדבר כרוך בהגשת תביעה אצל המפקח מול המיעוט שלא חתם. במידה והמפקח מחייב את כל הדיירים לחתום על החוזה ש80% מבעלי הרכוש המשוף בבניין חתמו, האםן אלה שלא חתמו עלולים להתבע נזיקית?

עו"ד שי אליאב

הפסיקה קבעה שכן.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי