פנחס

מהות ההליך בפני המפקח - תמ"א 38/2

סעיף 5א(ב) לחוק המקרקעין (חיזוק בתים משותפים מפני רעידות אדמה) מציין שהבעלות על הדירות החדשות שייבנו היא של בעלי הדירות. בעלי הדירות שחתמו על הסכם עם הקבלן ויתרו על זכותם זו, ויקבלו רק דירה אחת. אני, לעומת זאת, לא מעוניין לחתום על ההסכם הזה עם הקבלן, וכן מוכן להשתתף בעלות בניית הדירות השייכות לי. כפי שקובע החוק הנ"ל. האם בסמכות המפקח לגזול ממני את הבעלות על הדירות המגיעות לי, בסתירה לחוק, ולחייב אותי לחתום על ההסכם על הקבלן?

עו"ד שי אליאב

אני מבין שאתה מעוניין לקחת חלק בייזום? החוק מאפשר לדיירים להיות שותפים לפרויקט, אך עליהם להיות בעלי מסוגלות לבצע את הפרויקט כמו היזם.

רונית

מה הכוונה ב"מסוגלות" האם יכולת כלכלית היא מסוגלות? הרי בכל מיקרה היזם ו/או חלק מהדיירים יצטרכו לעבוד יחד עם היזם ואז המפקח יקבע להם את הסכם עם הקבלן, את השמאי , את המהנדס/ האדריכל המתכנן, ואת מפקח הבנייןה.

עו"ד שי אליאב

המפקח לא מגדיר ולא קובע את ההסכם עם הקבלן ויתר היועצים. מסוגלות הינה יכולת מימון, ניסיון ביצוע וכיו"ב. כשמדובר ביזם, עליו להביא קבלן בעל יכולת ביצוע וניסיון וכיו"ב.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי