שי

קביעת ערבות חוק מכר

היזם מכתיב בחוזה קביעת גובה שכה"ד וערך הדירה החדשה רק אחרי קבלת דו"ח אפס משמאי הבנק רק אחרי זה מוסרים לב"כ המוכרים את הערבויות הבנקאיות ואת תכניות הבנייה כמו כן היזם דורש לרשום הערת אזהרה בטאבו לזכותו/ על שמו כבר בעת החתימה על החוזה, וזאת זמן רב ולא ידוע לפני קבלת היתר בנייה והערבויות והתכניות! לטענתו הדבר מבטיח שאף דייר/ מוכר לא יינטוש את הפרויקט באמצע, אגב הוא גם רושם בחוזה כי אם דייר מוכר את דירתו לפני הריסת הבניין או במהלך הבנייה, הקונה ממנו חייב להיכנס לנעליו. לכן הערת האזהרה נראית לי מיותרת

רונית

האם אפשר לאשר רישום הערת אזהרה רק אחרי קבלת הערבויות? האם מקובל לקבוע את גובה שכה"ד ואת גובה ערבות הביצוע במועד קבלת הערבויות והיתר הבנייה? האם אפשרי להרוס בניין לפני קבלת היתר הבנייה?

עו"ד שי אליאב

מועד רישום הערת אזהרה נתון למו"מ. ככל מקובל לרשום הערת אזהרה רק לאחר קבלת היתר או כנגד קבלת ערבות (ומסמכי ביטול הערה כמובן). ראוי להציב טווח של דמי שכירות מינימאלי, על מנת שהדיירים יזכו לוודאות. על מנת להרוס חייבים בהיתר הריסה.

עו"ד שי אליאב

מה השאלה?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי