יוסי

הביטול חוזרה לבניית תמא 38

שלום, אני גר בבניין אשר חתם על חוזרה התקשרות עם חברה קבלנית בשנת 2010 אשר בו נכתב שמרגע איסוף החתימות עי הדיירים וקבלת אישור לתוכנית הבנייה עי הוועדה העירונית, יש לקבלן שנה וחצי והשלמת הפרויקט. כיום אנו נמצאים כשנתיים אחרי אסיפת החתימות ומתן האישור עי הוועדה ועדיין לא התחילו פעולות לביצוע העבודה בנוסף לכך החברה הקבלנית מעוניינת בשינוי תוכנית הבניה ועושה של קומה נוספת לכול בניין(מדובר בשני בניינים צמודים). האם יש פסק דין מנחה במקרה כזה? והאם יש לנו אפשרות להתיר את החוזה עם הקבלן הנוכחי ולפנות לגורמים אחרים בשביל ביצוע הפרוייקט?

עו"ד שי אליאב

ככלל בהסכמים מסוג זה, לוח הזמנים והיקף התמורה לדיירים הינם בגדר תנאי מתלה להסכם, שאי עמידה בו כמוהו כפקיעת תוקפו של ההסכם. אם כך פני הדברים, ניתן לומר שההסכם פקע (או יותר נכון לא השתכלל לכדי תוקף מחייב).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי