אסנת

פטור במקרה של תמא 38/2 למי שברשותו דירה שניה

ברשותי רבע דירה נוספת שקבלתי במתנה מאימי ז"ל שדינה מבחינה חוקית כדירה. האם ניתן לחייב אותי לשלם את המיסים הקיימים בחוק למי שיש בחזקתו דירה שנייה? שהרי במהלך תמ"א 38/2 אני כאילו מוכרת את זכויותי בדירה ליזם ומכיוון שזוהי לא דירה יחידה וראשונה איני זכאית לפטור הקיימים?

עו"ד שי אליאב

על פי התיקון האחרון לחוק מיסוי מקרקעין, דירה שניה תחשב רק עבור מי שמחזיק מעל 1/3 בדירה השניה. הואיל וממילא הינך מחזיקה רק רבע, ממילא לא תחשב לך הירושה כדירה שניה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי