מיקי

תמ"א וזכויות בניה

שלום, אנחנו שוקלים תמ"א 38 בבניין. מדובר בבניין בן 3 קומות כשבתב"ע (לא בנסח טאבו), לדיירי הקומות העליונות יש זכויות בנייה של חדר על הגג ולדיירי הקומות התחתונות יש זכויות לבניית מרתף. האם ניתן לדרוש מהיזם/קבלן להתחשב בזכויות אלה בצורה כלשהי כתוספת תשלום לדיירים או הטבות כלשהן בבניין החדש? תודה, מוטי

יצחק עופר

ניתן לפנות לחברת יצחק עופר שמבצעת פרוייקטים של תמא 38 בכל בארץ בהצלחה רבה יש להם לשונית צור קשר באתר בלינק הזה http://www.b-interactive.co.il/y-offer-tama בהצלחה

מיקי

בנוסף, האם התנגדות של שכנים לתמ"א במידה והקבלן לא נותן להם תוספת עבור הזכויות האלה שבתב"ע, היא לגיטימית? אודה לך אם תתייחס לשתי השאלות. תודה

עו"ד שי אליאב

צריך להבדיל בין הדברים. זה שהתב"ע נותנת זכויות נוספות, אין הדבר אומר בהכרח שהזכויות שייכות לדירה ספציפית בבניין. כשאין הסכם/ תקנון בין הדיירים שמגדיר את העניין, הנחת היסוד שהזכויות הינן רכוש משותף שלכולם. אם הזכויות מוצמדות לדירות מסויימות, בוודאי שהם זכאים לקבל תמורה עבורם. כמובן שבמקרה זה, היזם יעשה חשבון אם הפרויקט כלכלי לו, שכן מדובר בהעמסה נוספת על הפרויקט.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי