מזי

מס שבח

מכרתי דירה ב2012 וניצלתי את הפטור ממס שבח. ביולי 2013 העברתי דירה אחרת לבני במתנה. הדירה שהועברה לבני נמצאת בבנין שבעלי הדירות שבו עומדים לחתום על עיסקית תמא 38/2 השאלה: האם חל על הדירה מס שבח? אם כן, האם המס נובע מהעברת הדירה לבני או ממכירת הדירה ב2012?

עו"ד שי אליאב

התשובה היא גם וגם. לא תוכלי ליהנות מפטור בגין הזכויות הניתנות מכוח תמ"א 38, מחר שטרם חלפו שנתיים מיום ההעברה ללא תמורה. הבן לא יוכל לעשות שימוש בפטור אישי שלו, מאחר שלא עברה תקופת הצינון.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי