RACHEL

האם דייר שהסכים לתמא381 חתם על ההסכם ואחכ התחרט

בטענה שלא הבין בדיוק עד כמה מסובך ומסוכן ההליך יכול להתבע על ידי היזם? אם כן מה גודלו של הסכום אותו יצטרך לפצות? מהו התשלום אותו משלמים יזמים לפני תחילת הבניה ולכן לא מוכנים לוותר בקלות על זכותם?? באיזה צורה יזם יכול לפצות דייר סרבן מלבד שכירות חליפית ושיפוץ כלשהו בבית? תודה רבההההההה.

עו"ד שי אליאב

זה כבר במישור דיני החוזים ולא תמ"א 38. בחוזה של תמ"א 38 - יש בסיומו אישור בעלים שקראו והבינו את החוזה - יהיה קשה מאוד לטעון נגד זה. יזמים מוציאים הוצאות תכנון ויועצים משפטיים ואם שילמו גם חשבון אגרות, יכול להגיע ליותר מחצי מיליון ש"ח (תלוי בפרויקט). אין פיצויים לסרבנים. לכל הדיירים ניתנת תמורה שווה (בכפוף למגבלות תכנון).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי