ינאי

היתכנות של ביצוע פרויקט פינוי בינוי בבניין / בניינים

אני מתגורר בבניין ישן למדי ללא חניה בגובה 5 קומות הכולל 15 דירות ועוד 6 חנויות בקומת הקרקע וממוקם בפינת רחוב ראשי בכפ״ס. לבניין אין חנייה, יש מעלית והוא סובל מבעיות תחזוקה עקב גילו בנוסף, אין לו כמעט שטח מסביב. לבניין שני בניינים שכנים אחד מדרום, בן 3 קומות, 12 דירות ועוד 2 חנויות בקומת קרקע ויש לו חניה מאחוריו ובניין נוסף בעל 2 כניסות ממזרח לו אין חניה אין מעלית ויש בו 10-12 דירות ועוד 5 חנויות בקומת הקרקע. שלושת הבניינים הנ״ל יוצרים שטח בצורת ריבוע (או כמעט ריבוע) שמהווה כחצי בלוק. הבניין שלנו הוא בבניין שהעיריה כן הציעה לסייע במימון של שיפוץ החזית שלו, מאחר והוא ישן ונמצא במיקום מרכזי מאד, אבל הדיירים דחו את ההצעה בגלל העלות שנופלת עלינו - שגזרה אי כדאיות כלכלית של הפרויקט עבור הדיירים, עליית ערך הדירות תהיה מינימלית למדי ומדובר היה בעלות של עשרות אלפי שקלים לכל בעל דירה. כעיקרון במקרה של הורדת 2 או 3 מהמבנים ובנייה של חדשים גבוהים יותר ושימוש בשטח שבין המבנים ניתן כמובן לבנות מבנה שיכיל הרבה יותר דירות. למיטב הבנתי אפשר לבנות עד לגובה של 9 קומות ברחוב המדובר, במקרה כזה אם הורסים את 3 הבניינים הקיימים ניתן לבנות 2 בניינים גדולים חדשים עם יותר מפי 2 דירות מהמספר הקיים היום כאשר לכולם יש חנייה שמהווה בעיה גדולה וידועה באיזור. מה עלי לעשות על מנת ליזום הליך של פינוי המבנים או לפחות הבניין שלי ועוד אחד מהשניים לטובת בניית בניינים מודרניים ונוחים יותר (וסביר שגם גדולים יותר)? תודה.

עו"ד שי אליאב

ניתוח פרויקט להיתכנות של פינוי ובינוי הינו הליך ומורכב שצריך להיעשות על ידי אנשי מקצוע. בגזרה שלכם, מה שביכולתכם לעשות הוא לרכז את בעלי הדירות ולקבל החלטה עקרונית לקדם את התבליך. לאחר מכן למנות עורך דין מהתחו שילווה אותכם בתהליך ובתור התחלה יגיע אתכם לישיבת תכנון ברשות המקומית להבנת היתכנות הענין. ככל שמתקבלת תשובה חיובית במתווה כזה או אחר, מכאן רצוי להוציא מעין קול קורא ליזמים ולקבלנים לתת הצעות לליווי בעלי הדירות וביצוע הפרויקט.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי