גלית

נציגות דיירים בתמא 38 - חובות וזכויות משפטיות

שלום למנהלי ולחברי הפורום, יש לי שאלה משפטית עקרונית - באיזה חוק מעוגנים היחסים שבין נציגות הדיירים בפרויקט תמא 38 לדיירים - חובות וזכויות. להלן סיפורי בקצרה: אנו בניין עם 10 דיירים בגבעתיים. 7 דיירים החלו הליך של תמא 38. בסיום ההליך הציעו לשאר 3 הדיירים להצטרף. כאשר ביקשנו נתונים שונים על מנת לבחון את הנושא התבררו לנו העובדות הבאות ש 7 הדיירים ניסו להסתיר. 1. נבדק רק יזם אחד ומולו הם רוצים לחתום. 2. קיים קשר מוקדם בין היזם לאחד מחברי הנציגות. נעשה הליך ללא שקיפות, ללא גילוי מידע, הסתרת מידע, לא נעשה גילוי נאות על הקשרים בין היזם לחבר הנציגות. אנחנו איננו מתנגדים לתמא, אולם איננו יכולים לחתום על חוזה כאשר ההליך שבוצע הינו בעייתי ואולי לא כשר. האם יש חוק מסוים שניתן להפעיל סנקציות כנגד חברי הנציגות לאור התנהלותם הבעייתית, האם הם בבחינת ישות משפטית שניתן לתבוע?

עו"ד שי אליאב

לשאלתך הראשונה - מכיוון שלא מדובר בניהול השוטף של הבית - ענין זה מוסדר בחוק השליחות. תוכל למצוא מאמר שלנו בנושא בגוגל תחת הכותרת - ועד בית או נציגות: מה עדיף בתמ"א 38? עיקרון על בפרויקטים אלו הוא שקיפות ושוויון, שהם הבסיס להתכנותו של כל פרויקט. נציגות הפועלת בזדון ובחוסר תו"ל בהחלט חשופה בתנאים מסויימים לתביעה מפני מי שנפגע מכך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי