רחל

פינוי-בינוי, תעדוף הדירות הקטנות

לקראת פינוי-בינוי, בבניין הקיים יש 6 סוגי גודל דירות כאשר ההפרש בין הקטנות ביותר לגדולות ביותר הוא כ 35 מ"ר(65%). תכנון הפרויקט נותן עדיפות משמעותית לבעלי הדירות הקטנות לעומת הגדולות ויש לזה 3 סיבות: 1. השיטה של הקצעת תוספת אחידה לשטח הדירות הקיימות (שיטת המטרים) ללא התחשבות בחלקה של כל דירה בשטח הכללי(שיטת האחוזים). 2. הדירות הקטנות ביותר תקבלנה שטח נוסף כי בבניין החדש יהיו דירות גדולות יותר. 3. מכיוון שאסור לבנות מעל 120 מ"ר לבעלי הדירות הגדולות ביותר יתווספו רק 16 מ"ר ולא 25 מ"ר כמו לאחרות. בגינן של 3 הסעיפים האלה הדירות הקטנות ביותר תקבלנה כ 40 מ"ר מ"ר יותר מאשר הגדולות ביותר. אני כבעלת הדירה הגדולה ביותר נדרשת לחתום על ההסכמים עם משרד עו"ד והיזם. – מה עושים ?

עו"ד שי אליאב

אתה מציג בעיה ידועה בתחום ההתחדשות העירונית, שכן לרוב התכנון מתייחס לשוויות צורני (כולם מקבלים אותו דבר), להבדיל משוויון מהותי. עם זאת, בפרויקט של פינוי ובינוי יש מתווה מיוחד של מינוי שמאי מיוחד העורך דוח שמאי לפי תקן 21 (תקן מיוחד לעסקאות אלו), ובפניו ניתן לשטוח טענות בדבר פגיעה אישית בזכויות וחוסר שוויון. יתכן והדבר ילקח בחשבון בסופו של יום בהליך התכנון

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי