נטע

אי הכרה של המוסד לביטוח לאומי בתאונת עבודה

שלום רב, לפני כחצי שנה (חורף 2015) בדרכי לעבודה מעדתי ונפלתי מהמדרכה לכביש (יום אחרי סוף שבוע סוער וגשום במיוחד), הזעקתי את בעלי ובעזרתו הגעתי למחלקת תאונות, שם הובחן נקע חמור בקרסול שנחבש ונשלחתי לביתי. מאז אני סובלת מכאבים נוראיים שמקרינים על כל השוק ואיני יכולה לשבת לעמוד או ללכת. הייתי אצל מספר רופאים שקבעו שאני נמצאת בשלב הראשון של CRPS. ארבעה חודשים אחרי הנפילה היו בביתי חוקרים של ביטוח לאומי, בזמן החקירה שכבתי עם סד ללא יכולת תנועה כך שבעלי, שלא נכח פיזית לידי בזמן הנפילה הראה לחוקרים את מקום הנפילה שלי (זאת על סמך מה שהבין ממני). עליי לציין שהחוקרים שאלו אותי אם היה איזשהו מפגע במדרכה ואני שממש לא זוכרת אם היה משהו במדרכה שיכול היה לגרום לנפילתי (חוץ מאולי מדרכה מאוד רטובה כתוצאה מהגשמים של יום קודם), הסברתי שאיני זוכרת איזשהו מפגע (ארבעה חודשים אחרי הנפילה). ביטוח לאומי דחה את תביעתי להכרה בתאונת עבודה בטענה שהנפילה ארעה תוך כדי הליכה וללא כל גורם סיכון. שאלתי, האם יש טעם בכלל לתבוע את ביטוח לאומי (אני שכירה וכתוצאה מדחיית התביעה קוזזו לי כל ימי המחלה)? במכתב הסירוב כתוב שהתביעה תוגש לבית דין לעבודה, מה המשמעות לכך? מה הן העלויות של הליך זה? כמה זמן לוקח תהליך זה? מה היא התוצאה הסופית? אם בסוף תוכר התביעה בתאונת עבודה, מה בעצם אקבל? תאונת עבודה מוכרת רק בתנאי שמוכרים אחוזי נכות? יש אופציה להכרה בתאונת עבודה ללא הכרה בנכות? אם תוכר התביעה ובשל היותי שכירה, האם התשלום הוא רק עבור אותם 90 יום שביטוח לאומי מכיר בהם? מה היא העלות הממוצעת של הגשת ערעור לבית דין לעבודה (עורך דין ותוספות נלוות)? האם ניתן לאמוד את סכום הזכייה במידה והערעור יתקבל? במידה והערעור נדחה, האם ישנן עלויות או קנסות שחלילה ייפלו עליי? אודה לכם מאוד על עזרתכם, נטע

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דותן לינדנברג

נטע שלום רב., לנוכח תיאור הנזק כאשר הרופאים שקבעו שאת נמצאת בשלב הראשון של CRPS. וכן תיאור עובדות המקרה שמעדת בדרך לעבודה יש בהחלט מקום לבחון הגשת תביעה לביה"ד לעבודה., הליך שנמשך מספר חודשים וקובע אם יכירו בתאונה כתאונת עבודה. הפיצוי תלוי בגובה השכר ולאחר מכן גם בגובה הנכות אם תקבע., מעבר לכך הואיל ושאלת שאלות רבות נוספות שדורשות מענה נרחב יותר אין מניעה שתתקשרי טלפונית ותקבלי הסבר מפורט.,