ריטה

תאונת עבודה

שלום. אבי עובד בחברה גדולה כבר 23 שנים. ממש לפני שבוע הוא עבר תאונת עבודה- בזמן עבודה חתך את ידו הימנית מדיסק . למזלנו לא פגע בעצם אך נחתכו לו 3 גידים והוא נזקק לשני ניתוחים. לאחר 5 ימים של אשפוז שחררו אותו ולאחר שלוש שבועות יתחילו לעשות לו פיזוטרפיה. להלן שאלתי: במידה והוא יחליט להתפטר מהעבודה לאחר חופשת המחלה שתהיה לו האם הוא זכאי לפיצויים ? או שעליו קודם לפנות לרופא תעסוקתי על מנת שיתן את חוות דעתו שאבי אינו יכול עוד לעבוד עבודה פיזית היות ומדובר ביד ימין שזאת היד הפעילה שלו. ואשמח לכמה טיפים בנושא. גיא

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דותן לינדנברג

גיא שלום רב., רופא תעסוקתי חייב לקבוע מהן המגבלות שלו בעבודה על מנת שהמעסיק יספק לו התנאים המתאימים לעבודה בכפוף לאותן מגבלות. ואם אין באפשרותו אזי צריך לפטרו.,