תהילה

תאונת דרכים כתאונת עבודה

שלם רב, אני עובדת בחברת ליסינג ידועה בתור נהגת בצי הליסינג, במהלך עבודתי בחודש פברואר נפצעתי בתאונת דרכים, הנהגת ברכב שמאחוריי נכנסה ברכבי במהירות גבוהה, הוכרתי ע"י ביטוח לאומי כנפגעת עבודה וקיבלתי דמי פגיעה, לאחר ממצאים המראים כי אני סובלת כתוצאה ישירה מהפגיעה משתי פריצות דיסק ובקע באזור עצם הזנב הפנה אותי האורתופד המומחה למרפאה תעסוקתית, לאחר שהגעתי אליהם הם סירבו להתייחס למקרה, ובכן, בשל היותי נהגת , היות וכל הנהגים במדינת ישראל שיש חשש לפגיעה ביכולת הנהיגה שלהם צריכים לפנות למכון לבטיחות בדרכים, המרב"ד מצידו טוען שהם מטפלים רק באי יכולת נהיגה עקב בעיה המסכנת את שאר הנהגים בכביש, כלומר כך יוצא שאני נופלת בין הכיסאות ואין שום גורם רפואי שיכול להביא לי מכתב שאינני יכולה להמשיך בעבודתי הכוללת לעיתים 12 שעות נהיגה ביום ברצף, וכן נסיעות ארוכות מבלי יכולת לבצע עצירה עם לחץ עצום על עצם הזנב הפגוע. מה ניתן לעשות בעניין??

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דותן לינדנברג

הילה שלום רב., יש להגיש מיד לאחר תם 91 ימי דמי הפגיעה תביעה לנכות מעבודה ואם תקבע נכות זמנית לדרוש במסגרת זאת נכבה נזקק. במקביל יש לשוב לרופא התעסוקתי לעדכן באשר לתשובת המרב"ד ולדרוש במצב זה קביעת הגבלות בעבודה מצדו.,