יניב

איך לוודא שעורך הדין ידאג לתובע לפיצוי הולם?

שבוע טוב ושנה טובה. אני מחפש עו"ד לייצוג בתביעה ייצוגית. שכר טרחת עורך הדין ככל ויהיה ישולם לפי הסכם הפשרה או לפי פס"ד. מכיוון שכך איך אני יכול לוודא שלא אצא "מקופח" בהסכם? מעבר לתשובות בסגנון: "בחר לך עורך דין שאתה סומך עליו" או "כדי שייחתם הסכם פשרה עליך להסכים לו". מה המקובל ואיך אני דואג לעצמי? האם יש מקרים בהם עו"ד חותמים על הסכם ייצוג בו מוסכם כי תהיה קופה אחת עבור פיצוי לתובע ועבור שכ"ט עוה"ד ומשם נגזרים אחוזים לכל אחד מהצדדים? תודה מראש ושנה טובה. יניב

עו"ד עמנואל סולומונוב

יניב שלום, שכר הטרחה נקבע ע"י ביהמ"ש ולא משולם על ידי התובע היצוגי ככל בתביעתו מתבררת כמוצדקת. זאת ועוד, שכ"ט הוא אף בפיקוחו של היועץ המשפטי לממשלה וגופים נוספים כמו המועצה לצרכנות.