רוני

גבייה משנת 2011 בגין אגרת טלוויזיה

שלום, ברצוני לדעת כיצד עלי להתמודד עם חוב בסך של 5000 ש"ח שרק כעת נודע לי על קיומו בגין אגרת טלוויזיה מאז שנת 2001. יצוין כי מדובר בעסק, והטלוויזיה הייתה שם למשך חודש אחד בלבד. נציגה מרשות השידור טוענת כי נציג מטעמם ביקר בעסק וראה כי יש טלוויזיה. אולם, לא קיבלנו שום התראה בדבר התשלום ולא הובא לידיעתנו כי אם הוצאה הטלוויזיה עלינו להודיע זאת לרשות השידור. מה עלי לעשות אם איני מעוניינת לשלם את החוב? האם יש דרך לפנות אליהם? ידוע לי על פס"ד שבו נפסק כי לקוחות יוכלו לקבל החזר עבור אגרה ששילמו. האם פס"ד יכול לתמוך בטענותיי? תודה מראש

עו"ד עמנואל סולומונוב

רוני שלום, איני יודע על איזה פס"ד הנך מדבר. אף שהנושא אינו בתחום התובענות היצוגיות, אוכל לייעץ לך לטעון טענת התיישנות בפני רשות השידור או ככל שתוכל תובענה לביהמ"ש לטעון שם טענה זו מיד עם הגשתה.אין כמובן בדברים אלה כדי להספיק שכן יש לקבל נתונים נוספים.