ליאור

משכנתא ראשונה אבל נכס קיים

יש על שמי דירה שקיבלתי במתנה ללא תמורה מהורי. הדירה על שמי בלבד ויש לי ולבעלי הסכם ממון ובו היא משויכת לי בלבד . אנחנו מעוניינים לקנות בית משותף ולא למכור את הדירה שלי היות והיא לפני פרויקט תמ״א ב׳. האם יש דרך בה נוכל לקבל מהבנק 75% משכנתא כפי שנהוג במשכנתאות ראשונה או שיתייחסו אלינו כנכס שני ונקבל רק 50% משכנתא? ועוד דבר האם יש התייחסות מצד מס הרכישה לעובדה שלבעלי אין דירה ולי יש? במידה ונקנה בית אחר? תודה

הדס קריספי לוין עו"ד

מבחינת הבנק - נחשב נכס שני. הבנק לא ייתן מעל 50% מימון. ניתן בנסיבות מסויימות לקבל "השלמת" המשכנתא על הנכס הקיים (50% על הנכס הנרכש, ו 25% נוספים על הנכס הקיים). מבחינת מס רכישה - ככל והדירה התקבלה מההורים לפני הנישואים, יש להגיש שומות מס רכישה נפרדות. את תשלמי מס מלא בגין מחצית מהדירה לפי מדרגות דירה נוספת, ובעלך יהא לתנאי הפטור של דירה יחידה בגין מחצית. ככל והדירה ניתנה לך לאחר שנישאתם (כלומר, התא המיסויי נוצר) - צריך יהיה להוכיח לרשות שהנכס הנו נפרד באופן מוחלט כדי לקבל את הפיצול.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משכנתא