דריה

ביטול ערבות למשכנתא של חברים

שלום הדס, אני ובעלי ערבים לחברים למשכנתא. האם יש אפשרות לצאת מזה ולבטל את הערבות שכן יחסינו התערערו לאחרונה. תודה רבה

הדס קריספי לוין עו"ד

דריה שלום, סעיף 15 לחוק הערבות מטפל בנושא של ערבות לחיוב עתיד לבוא: (א) ניתנת ערבות לחיוב עתיד לבוא רשאי הערב, כל עוד לא נוצר החיוב הנערב, לבטל ערבותו על ידי מתן הודעה בכתב לנושה, אולם עליו לפצות את הנושה בעד הנזק שנגרם לו עקב הביטול. (ב) ניתנה ערבות כאמור בהסכמת החייב וביטל הערב ערבותו בלי שנתן לחייב הודעה על כך זמן סביר מראש, על הערב לפצות את החייב בעד הנזק שנגרם לו קב אי-מתן ההודעה. כלומר: קיימת בידכם אפשרות להשתחרר מערבותכם, אבל קחו בחשבון שיכול כי תהיינה לכך השלכות. בהצלחה, הדס

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משכנתא