יריב

סטודנט עם קצבה

שלום, אני סטודנט ומקבל קצבת נכות של 100% באופן זמני. מה יקרה לקצבה אם בחופשת סמסטר הקרובה אני אמצא עבודה ואתחיל לעבוד בה וגם איך זה ישפיע עליי אחרי חופשת הסמסטר? תודה

עו"ד רונן אבניאל

לפי חוק לרון אין בעיה שתעבוד ותקבל גם קצבת נכות כללית. במידה ונכותך הרפואית פחותה מ- 70% אזי תוכל להשתכר עד 45% מהשכר הממוצע במשק (כ- 3,800 ש"ח) ובמידה ונכותך הרפואית גבוהה מ- 70% אזי תוכל להשתכר עד 60% מהשכר הממוצע במשק (כ- 4,900 ש"ח).