ויטלי

רכישת רכב שנמצא בפינלנד הילסנקי

שלום רב, נתקלתי במצב דומה עם רכישה של רכב מיד 2. רכב מסוג JEEP GRAND CHEEROKE. מדובר על אותו בחור עם אותו מספר דרכון אבל במיקרה הזה קראו לו " JOHAN WEISS" וחברת הובלה בשם ZTKF SCANDINAVIA FREIGHT. לצערי הרב הגעתי איתם לחוזה, חתמתי עליו והעברתי להם את הסכום בהעברה בנקאית של 16200 אירו. רציתי להייעץ מה עלי לעשות עכשיו? ואם בכלל ניתן לעשות משהו על מנת להחזיר את הסכום שהועבר? תודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

ויטלי שלום, על פניו נראה כי נפלת קורבן לוריאציה נוספת של רכב במחיר מציאה כביכול כפי שנדונה לא אחת בפורום זה. סביר להניח כי יכולת הפירעון שלך מהצדדים לחוזה שנערך מולך היא נמוכה - לא פרקטית, בהתחשב בכך שמדובר בחברות חוץ ובמנגנון שנועד מראש לקחת את כספך. יחד עם זאת תידרש לעקוב אחר תהליך משלוח או אי משלוח הרכב המובטח כביכול, על מנת לעמוד ולהוכיח כי במעשה הונאה מדובר. לנוכח העובדה כי המדובר בוריאציה נוספת של סיפור ידוע, נשאלת השאלה והיא בצריך עיון, האם לא חלה חובה על מפרסמים למיניהם בקשר לפרסומים המופיעים אצלם ושידועים כמעשה נוכלות- אם וככל שידעו או שיכלו לדעת לעניין, על פי המידע והאמצעים העומדים לרשותם, כי במעשה נוכלות מדובר. או אז ייתכן וניתן יהא לדרוש שיפוי או פיצוי על הנזק מאלה שיכלו לפי האמצעים העומדים לרשותם, למנוע אותו. המדובר שוב בשאלה, לא בחוות דעת חו"ח ולא בהבעת דעה לשלילה בקשר לפועלו של כל מפרסם שהוא או כל גורם אחר. בברכה, יואב הריס, עו"ד.

אדם

אם תוכל להתקשר אלי יש לי אותה בעיה עם אותו בחור 0502102107 אדם