פיני

העסקת תייר

שלום דור, תייר מהולנד פנה אלינו לאחר חודש ביקור בישראל וביקש להישאר זמן נוסף וכן לעבוד בישראל. מה ההנחיה במקרה כזה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

שלום רב תייר אינו רשאי לעבוד בישראל ומי שמעסיק תייר מסתכן בהגשת כתב אישום בגין "העסקת זר ללא היתר" בניגוד לחוק עובדים זרים. בעבר נהוג היה להטיל קנס על מעסיקים אלא שכיום מגישים ברוב המקרים כתבי אישום המהווים כתם פלילי על המעסיק. היה ולתייר בת זוג או בן זוג ישראלי הרי שאז יוכל להגיש בקשה להסרת מעמדו מכוח הזוגיות ובהמשך ההליך ולאחר עמידה בקריטריונים יוכל לקבל אשרת עבודה. מומלץ להוועץ בעו"ד טרם פניה למשרד הפנים על מנת לבחון את סיכויי הבקשה טרם הגשתה. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים