איציק

האם לאיים בפנייה לרשויות המס מהוה עברה

קניתי דירה ולאח"כ התברר לי שהקבלן מסרב לסדר אותה ברישומים בטאבו אין לי אפשרות חוקית לתבוע אותו כיון שצורת הרכישה נעשתה בצורת קבוצת רכישה למרות שבפועל הוא זה שקנה את השטח ומכר לכל הדיירים את הדירות ואף התחייב להם בע"פ לכ"פ לרשום את הדירה ע"ש בטאבו אולם יש לו בבנין דירה פלוס שני יחידות שהוא משכיר אותם אולם הוא רשם אותם ע"ש מישהוא אחר... ויש לי הקלטות והוכחות שהוא הבעלים האמתי של הדירות והוא משכיר אותם השאלה אם אני יכול לאיים עליו שאם לא יסדר את הטאבו אני יפנה לרשויות המסוישלין עליו או שזה מוגדר כסחיטה באיומים

עו"ד אסף דוק

מבחינת חוק העונשין (סעיף 192) ניתן לראות שההגדרה לאיומים מאוד רחבה שכן לא מעט התנהגויות יכולות להיחשב כאיום, בין היתר הדברים הדברים שתיארת בשאלתך.