נתי

רישום פלילי מופחת .

במהלך שירותי הצבאי נפתח לי תיק פלילי באישום מופחת , מאז עברו 4 שנים כמעט . רציתי לדעת אם אם במילוי פרטים אישיים לעבןדה ביטחונית אני חייב לציין את הרישום? תודה (:

עו"ד אסף דוק

חייל שמחזיק ברישום פלילי מופחת צריך לזכור שתקופת המחיקה על הרשעה פלילית בבית דין צבאי נמשכת על פני חמש שנים בלבד (במקום 17 שנים), ללא תקופת התיישנות. במקרה שלך חלפו 4 שנים מתוך 5. משכך, צריך לבדוק האם הגוף אליו אתה רוצה להתקבל לעבודה רשאי להיחשף לרישום הפלילי בתקיפת המחיקה.