אילן טל

שחרור ממעצר

שלום רב. אני בן 45 ללא עבר פלילי, אדם טוב לב, נורמטיבי לחלוטין. ב 17 לינואר נעצרתי לראשונה בחיי בחשד להתעללות בקטין חסר ישע עם חבלה חמורה על ידי בגיר אחראי. המדובר בילדה מקסימה בת החמש של חברתי שהתגוררנו ביחד, אני ושני ילדיי להם אני משמורן והיא עם שני בנותיה, בת חמש ובת עשרה חודשים, היינו המאושרים באנשים. כמובן שהכחשתי בתוקף את החשד כנגדי. נעצרתי ל 11 יום, וביום ה 11 לפני הדיון אצל השופט, שוחררתי על ידי המשטרה ללא כל תנאים בכלל, ואף הותר לי לשוב ולחיות עם ילדיי ועם חברתי ובנותיה, בדיעבד, התברר לי כי חברתי היא זאת שמסרה עדות שקר ברווחה ובמשטרה. יש לציין שהיא לא סיפרה כי ראתה אותי חלילה מכה את ביתה, לכאורה אני חשוד שבזמן שהלבשתי את השימלה לילדה, אז הפעלתי לחץ ואז נשברה לה הכתף. הסברתי, שהילדה הלכה לגן בריאה ושלמה, ושאם היה חשד, הייתי מייד לוקח אותה לטיפול. חברתי, כנראה בחקירתה ברווחה, בשל עברה המפוקפק, הוסטה והופחדה והחלה במסע שקרים איומים נגדי. שאלתי, מדוע שוחררתי על ידע המשטרה לאחר מעצר ימים די ארוך יחסית, ואף המשטרה עצמה התירה לי לשוב ולגור ביחד עם כולם כולל עם אותה הילדה שלכאורה אני חשוד בשבירת הכתף שלה? עברו כבר כמעט חודשיים מיום מעצרי. ברור שנפרדתי ממנה, אבל אם אני כזה מסוכן לכאורה, מדוע שוחררתי? ללא כל מגבלה? בברכה אילן טל

עו"ד משה אלון

שלום רב. מהכתוב עולה שככל הנראה המשטרה הבינה שאין די ראיות בהליך שלך ולמעשה לא עומד דבר מאחורי התלונה. כמובן שיש לבחון את חומר הראיות לעומקו, אולם כך נראים פני הדברים. אני מציע שתבדוק אם התיק נגדך עדיין פתוח ואם נסגר, באיזו עילה התיק נסגר.