רונן

תיק בחקירה

יש לי שאלה ואני בלחץ ואי וודאות זומנתי לפניי חודשיים לחקירה במשטרה בשל העלאת חומר פורנוגרפי לאתר אינטרנט .שיתפתי פעולה נתתי לחוקרים שליטה על האתר.עשו לי חיפוש בבית כדיי לבדוק אם יש מחשבים.נלקחו פלאפונים ופלא אחד נישאר אצלהם כי אמרו שמצאו ראיות.אין לי עבר פלילי אני נשוי עם ילדיםועובד במוסד ציבורי כל מה שנעשה היה בתום לב.צילמו אותי לקחו טביעות אצבעות ואמרו לי להמתין עד לקבלת החלטה .כל החוויה טילטלה אותי מאוד.וכיום נמצא בלחץ גדול .תוך כמה זמן בערך אקבל תשובה?אני אמור לעשות משהו בזמן הזה?

עו"ד משה אלון

חסרים מעט נתונים בשאלה כמו מהות החומר וכו'. באופן עקרוני, מניסיוני, לעיתים רבות תיקים כאלו נסגרים. יחד עם זאת, הכל תלוי במקרה הספציפי. דרך אחת היא פשוט להמתין עד שתקבל הודעה שהתיק הועבר לתביעות או לחילופין נסגר. דרך שניה, הינה לפנות ולבדוק מה הסטאטוס של התיק, דבר שאינו מומלץ לטעמי. בכל מקרה, ככל ותקבל הודעה שהתיק הועבר לעיון תביעות/פרקליטות, אני ממליץ לפנות מיידית לעו"ד פלילי.