יונתן

נזילה מהדירה שמעלינו

שלום, קנינו דירה חדשה לפני שנה. הדירה בקומה ראשונה ולפני 5 חודשים התחלנו לסבול מנזילה ורטיבות מהדירה שמעלינו. בדירה שמעלינו גרים דיירים חדשים שנכנסו לדירה לפני 4 חודשים בערך והם טוענים שבגלל שהבעיה קרתה עוד לפני שהם נכנסו הם לא מתכוונים לטפל בבעיה. למי אנחנו צריכים לפנות? מי אמור לטפל בבעיה הזאת?

עו"ד רוני שדה

שלום רב, ראשית, עליכם להיעזר בחוות הנדסית על מנת שתקבע מהו הגורם שגרם לנזילה והרטיבות. דהיינו, האם הנזילה נגרמה כתוצאה ממחדל של הדייר הקודם או שמא מדובר בליקוי בנייה עקב בנייה רשלנית של הקבלן שבנה את הבניין. לאחר קבלת חוות הדעת, ניתן יהיה לדעת האם לקבל/ לתבוע פיצוי מהדייר בקומה שמעליכם או מהקבלן שבנה את הבניין. אני לרשותך לכל שאלה נוספת. בברכה,