יוסף

איפה תובעים את הקבלן?

שלום רב, רכשתי עם אשתי דירה חדשה בפרויקט שנבנה בתל אביב, נכנסנו ממש לאחרונה לדירה וגילינו לתדהמתנו שני דברים מטורפים: 1. שטח הדירה קטן ממה שהובטח בחוזה ב 4-5 מטרים במרפסת. 2. שביל הגישה לבניין במצב ירוד ולא סלול עם ירק כפי שהתחייב. הקבלן מתעלם מטלפונים שלנו איך תובעים ואיפה?

עו"ד רוני שדה

שלום רב, לגבי שאלתכם הראשונה- לקבלן מותרת סטייה של עד 2% בחישוב שטח הדירה ולכן יש לבדוק מה אחוז הסטייה במקרה שלכם. לגבי השאלה השנייה- צריך לבדוק את חוזה המכר והמפרט. יש להודיע לקבלן בכתב אודות הליקויים הנטענים ולתת לו הזדמנות לתקן. במידה ואין התייחסות עניינית מצידו ניתן להגיש תביעה לבית משפט השלום. הנכם מוזמנים ליצור קשר עם משרדי לצורך בירור פרטני של המקרה שלכם. בברכה,