אלמוני

בקשה "לחלופין"

שלום רב, קרן פנסיה אישרה לקבוע זכאות על פי מסמכים לגבי מס' שנים אחורה. מדובר בנכה סיעודי בגלל שהוא זקוק להשגחה ולעזרה בפעולות היום יום. כאשר בתקנון נכה סיעודי הוא מי שזקוק לעזרה בפעולות היום יום או מי שזקוק להשגחה. ישנה העדפה כי הקצבה המוגדלת תינתן לנכה הסיעודי בגין תלותו בעזרת הזולת לביצוע פעולות היום יום : האם בבקשה שתוגש בכתב על מנת לקבוע את זכאותו הסיעודית ניתן לכתוב שמבוקש לתת קצבה מוגדלת בגין עזרה בפעולות היום יום ולחילופין בגין השגחה? או שיש בכך טעם לפגם :ועדיף שלא לבקש דבר מסויים ולחילופין דבר אחר .ויש לבקש קצבה מוגדלת לנכה סיעודי בגין עזרה בפעולות היום יום ובגין השגחה. תודה

עמיקם חרל"פ, עו"ד

להערכתי ומבלי לעיין בתקנון הקרן, לא קיימת מניעה להגיש בקשה חדשה במידה ובקשה כלשהי נדחת. כמו כן, להערכתי (מדובר בהערכה בלבד, מכיוון שהשאלה היא ספקולטיבית) אין מניעה מלהגיש את הבקשות החלופיות ולהיבדק בשתי החלופות.