משה

שאלות בנוגע לקצין התגמולים בועדה עליונה

שלום אני נכה צה"ל משנת 82 -אז נקבעו לי 1 אחוזי נכות על נכות אורטופדית בירך בשנת 2000 הגשתי בקשת החמרה -הועלו לי אחוזי הנכות ל2 % -קראתי לאחרונה את פרוטוקלי הוועדה העליונה שך שנת 2000 לאחר שבגשתי אז ערעור אז וראיתי פסקה כדלקמן :" קצין התגמולים העלה את אחוזי הנכות ב1 % על הברך " הפציעה הייתה כאמור בחרך סמוך לברך. שאלתי היא לגבי "קצין התגמולים " -האם מדובר בסמכות שבודקת את מסקנות הרופאים שישבו בוועדה ונותן גושפנקה או שינוי להחלטת וועדת הרופאים ? האם קצין התגמולים מעיין הכל החומר קרי -התביעה והחלטת הרופאים כדי לקבוע את החלטתו. האם לקצין התגמולים יש גם את היידע המשפטי הקונקרטי שעל פיו הוא מקבל את החלטתו. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

משה שלום, ראשית , רק הועדה הרפואית היא המוסמכת לדון בשאלת גובה אחוזי הנכות שיש לקבוע לנכה עבור פגימה שהוכרה ע"י קצין התגמולים וכך גם לגבי הגשת בקשות להחמרת מצב שהוגשו ע"י הנכה. בהליך לפני הועדות הרפואיות , קצין התגמולים הוא צד להליך ולכן בשום אופן אינו יכול להתערב בהליך. יכול להיות שאתה מתייחס למכתב עליו חתום קצין התגמולים שבו הוא הודיע לך על תוצאות הועדה. אם בכך מדובר , אזי מדובר בהליך תקין.