עוזי

פסילת רופא וועדה בתביעת משרד הבטחון על החמרה

שלום אני נכה צה"ל מוכר כ 12 שנה 1% על פגיעה במרפק היד לאחרונה תבעתי את משרד הבטחון על החמרה . בוועדה ישב רופא מקופת החולים אליה אני שייך אליו(עובדה זו נודעה לי רק לאחר ישיבת הוועדה עת עלעלתי בתיקי האישי בקופה) .פניתי אליו לפני כשנה בקופה הוא בחן את ידי ושלח אותי לצילום. טרם קיבלתי את תשובת הוועדה- האם אני יכול לפסול את הרופא הזה ולבקש מיו" הוועדות הרכב אחר. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

עוזי שלום; לאחרונה, נידונה השאלה, מתי רופא צריך לפסול את עצמו מלדון בעניינו של נכה בועדה רפואית, כשהיה מעורב בטיפול בו. לשכת עוה"ד פנתה ליו"ר הלשכה לאתיקה של ההסתדרות הרפואית בישראל. מתשובת היו"ר עולה כי, עמדתם היא, כי, ככלל, רופא יפסול עצמו מלדון בעניינו של נכה אם היה מעורב בחלק משמעותי בטיפול בו. במקרה של ספק, על הרופא לפסול עצמו מלדון בתיק. על פניו, לא נראה עפ"י המידע שמסרת כי הרופא שישב בועדה טיפל בך באופן כזה.