יגאל

הגשת תביעת ערעור וראייה חדשה

שלום אני נכה צהל די ותיק עם מתחת ל10 אחוזים בגלל פציעה אורטופדית.הוכרו לי במהלך השנים שתי פגימות אורטופדיות(עיקרית ומובסת) לאחרונה עברתי הליךך של ערעור בוועדה הראשונה על פגימה אחת מתוך השתיים ונדחיתי. בימים אלה האחרונים מצאתי מסמך שהוצא על יד משרד הבטחון בזמנו לגבי הפגימה עליה לא ערערתי ועלפיה נראה לי שאני זכאי ליותר אחוזי נכות מאלו שהוקצו לי על פגימה זו שכאמור לא תייחסתי אליה בערעור האחרון. אני מבין שבוועדה העליונה אליה פני מועדות אני יכול לערער רק על הפגימה בה דנה הוועדה האחרונה. שאלתי היא איך ניתן לתבוע על הפגימה האחרת שלגביה יש לי "ראייה חדשה "(האם מסמךישן של משרד הבטחון המאשר פגימה שכזו אכן מהווה "ראייה חדשה"?) האם במסגרת הערעור אני יכול לכרוך את שתי הפגימות האם עליי להגיש בנפרד תביעת ערעור ודרישה לבדיקה מחודשת של אחוזה הנכות לפגימה הנוספת האם הדבר נתון לשיקול דעתו של יו"ר הוועדות. תודה שמוליק

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

שלום לך; ככלל, ניתן להגיש ערעור לועדה רפואית עליונה על ועדה רפואית מחוזית רק בגין פגימות שנידונו בועדה המחוזית. מתיאור המקרה שלך עולה כי, קיים ברשותך מסמך לפיו היית זכאי לנכות גבוהה יותר. בענין זה, עליך להגיש בקשה להחמרת מצב על מנת שהועדה תבדוק האם מצבך היום מצדיק קביעת נכות גבוהה יותר. לא ניתן להסתמך על מסמך המתאר את מצבך הרפואי בעבר, שכן תפקידה של הועדה הרפואית לקבוע את מצבך הרפואי נכון ליום הועדה, ועל כן, אין מסמך "ישן" רלוונטי למצבך היום. באשר לשאלת "הראיה החדשה", מבלי להיכנס לגופו של ענין, (מאחר והסיפור שאתה מתאר אינו רלוונטי כלל ל"ראיה חדשה") "ראיה חדשה" תחשב ככזו, אם לא עמדה בפני נותן ההחלטה הקודמת, כלומר, אם המסמך שאתה מתאר היה בתיק הרפואי, הוא לא יכול להיחשב כ"ראיה חדשה", וזאת כמובן מבלי להיכנס לגופו של ענין, מכיוון שאין לי מספיק פרטים למקרה הקונקרטי.