יוסי דרומי

הוכחת כאב מצלקת בועדת משרד הבטחון

שלום יש לי פציעה כירורגית ישנה ברגל שבעקבותיה עברתי ניתוח שהותיר צלקת. על פניו הצלקת נראית בסדר -ללא הפרשות ויבשה. אך בתוך הרקמה הפנימית של הרגל נותר גוף זר קטן הסמוך לצלקת שכנראה הוא שגורם לי כאבים באזור הצלקת. כשנתים לאחר הפציעה הבחינו חברי וועדת משרד הבטחון בגוף הזר ואף ציינו זאת בפרוטוקול הדיון. כיום ניתן להבחים בגוף הזר על ידי צילום רנטגן. מאחר והצלקת כואבת ולאור שינויי הפסיקה לגבי צלקות אני רוצה לבקש החמרה. הבעייה כמובן שלא ניתן מעבדתית להוכיח על כאב. האם המסמך הישן של הוועדה דאז שאישרה שקיים גוף זר סמוך לצלקת וכן צילומי הרנטגן העדכניים עשויים לעזור לי שאכן הצלקת כואבת האם בכלל אני יכול למסור לוועדה הנכחית את פרוטוקול הוועדה הישנה (אני נשוכנע שהם לא יחטטו בתיק) תודה יעקב

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

שלום; אם הנך סבור כי, הצלקת הקיימת אצלך כואבת ומפריעה לך, הנך בהחלט רשאי להגיש בקשה להחמרת מצב. הייתי מצרפת לועדה הרפואית מסמך מרופא מטפל (פלסטיקאי או כירורג) המאשר כי מקור הכאבים נובע מהגוף הזר ואף ממציאה לועדה את צילום הרנטגן, להוכיח את קיומו של הגוף הזר. אם תעלה שאלה במהלך הועדה הרפואית, האם הגוף הזר היה קיים גם קודם, כלומר במועד הפציעה, אז יהיה כדאי להמציא את פרוטוקול הועדה הישן. מעבר לכך, הוא לא רלוונטי.