שרונה

פסיקה משפטית על כאבים מפציעה

שלום בעת שרותי הצבאי לפני כשנתיים נפגעתי בברך מנפילה בעת אימון שטח. הוכרתיי על ידי משרד הבטחון כנכת צה"ל 5% לפני שנה הוגברו הכאבים וביקשתי החמרה רופא הוועדה קבע שאין לי מגבלות תפקודיות למרות שלא בחן אותי בהליכה (אז מופיעים הכאבים החזקים). שאלתי היא האם ישנה איזו פסיקה משפטית לגבי כאבים ? האם כאבים הם לא מדד למגבלה. תודה רבה שרונה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

שרונה שלום, אם הנך סבורה שההחלטה אינה תואמת את מצבך הרפואי, אני ממליצה להגיש ערעור לועדה רפואית עליונה . יש לצרף לועדה הרפואית מסמכים רפואיים רלוונטיים ואף חוו"ד רפואית התומכת בטענותייך. תפקידה של הועדה הרפואית הוא לקבוע את המגבלה התפקודית הקיימת אצלך , לאחר ,בין היתר, בדיקה קלינית ובהתאם להעניק לך אחוזי נכות. כאבים כשלעצמם , ללא הפרעה תפקודית כלשהיא , מהווים 1% נכות בלבד.