בת שבע

החמרה במצב פציעה - הצגת פרוטוקולים ישנים בועדה

שלום לפני כ 15 שנה נפצעתי בעת שרות בצה"ל בתחום הכירורגי . משרד הבטחון הכיר בי כנכה בשעור 10 % -היו לי אז שתי וועדות שונות במועדים שונים. יש בידיי את פרוטוקולים המסודרים של הוועדות דאז שנוהלו כמובן על ידי רופאים שונים.בפרוטוקולים אלו מצויינים על ידי הרופאים בשתי הוועדות השונות אותן עובדות רפואיות המעידות על אותו ליקוי כירורגי מסוים יש לצין שאז הצגתי לוועדות מסמכים רפואיים שונים ולא הגשתי חוות דעת רפואית כיום קיימת החמרה באותה פציעה ויש בידיי מסמכים רפואיים רלוונטיים. שאלתי היא האם לרישומים הישנים של רופאי הוועדות הקודמות קיימים איזה משקל משפטי/עינייני לגבי המקרה הנוכחי .האם הרופאים של הוועדה הנוכחית מחוייבים לקרוא את רישומי הפרוטוקולים נישנים. האם אני יכולה להציג בפני הוועדה הקרובה צילומי הפרוטוקולים שמדברים בעד עצמם כמובן יחד עם בדיקת מצבי כיום ובחינת המסמכים הנוכחיים ומצבי הקליני. בת שבע רזי

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

בת שבע שלום, כאשר נכה מגיש בקשה להחמרת מצב, על הועדה לבדוק את מצבו הנוכחי של הנכה בגין הפגימה שהוכרה. בנסיבות אלו , לכאורה, אין רלוונטיות לפרוטוקולים קודמים. משאלתך , לא היה לי ברור מה רשום בפרוטוקלים השונים הרלוונטי למצבך היום, אולם , אם יש משהו כזה בפרוטוקול ,אין כל בעיה להגישו. הייתי מתייעצת עם עו"ד המתמחה בייצוג נכים בועדות של משה"בט ,טרם הגשת הבקשה להחמרת מצב על מנת שייצג/ינחה אותך מה עליך להגיש לועדה.