דרור

חוות דעת מראומטולוג בנושא דלקת פרקים

שלום לפני שנה + התחלתי להרגיש כאבים בפרקים. העניין הסתבך והתפתח . לאחר כחודשיים עזבתי את מקום העבודה שלי ( גם בגלל העניין הזה , אבל לא רק.. ) . מאז הייתי בבדיקות וטיפולים שונים ללא הועיל. לפני כחודש עברתי קופת חולים והחלפתי את הראומטולוג שלי ( עכשיו אנחנו בבדיקות שונות לצורך איבחון איזה סוג דלקת פרקים יש לי) . לאחר מספר חודשים מאחר ולא שילמתי עצמאית את תשלומי הביטוחים שלי הם הופסקו ( פיספסתי גם את " הריסק הזמני " ) - העניין הוא שלמרות זאת , אמרו לי שמאחר ודלקת הפרקים החלה עוד בזמן עבודתי, יש מקום להגיש תביעה לחברת הביטוח . הייתי מעוניין לקבל הנחיות מה עליי לעשות . מה עושים עכשיו ? איזה חוות דעת אני אמור להוציא ? מי אמור להוציא אותה ? האם אני אמור לפנות לראומטולוג פרטי או שהראומטולוג של קופ"ח אמור לתת לי חווו"ד ? כמה זה אמור לעלות ? האם יש מקום לתביעה מול ביטוח לאומי ?( רק אשתי עובדת ) וכו' וכו' . תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

דרור שלום, לעניין הביטוח הלאומי, אם הנך סבור כי קיים קשר סיבתי בין דלקת הפרקים לבין תנאי העסקתך, הנך יכול להגיש תביעה לביטוח הלאומי בגין תאונת עבודה. אם לא קיים כזה קשר, והנך עומד בתנאי החוק, הנך יכול להגיש תביעה לנכות כללית . את שאלתך לעניין תביעה נגד חברת הביטוח, ראוי שתפנה לפורום תביעות וביטוחי חיים.