אמא

ועדה רפואית לפני ניתוח

שלום וברכה, בני ניפצע בצבא בברך ושוחרר עבר לטיפול דרך משרד הבטחון. הופנה לרופא שקבעה שעליו לעבור ניתוח. בנתיים כמובן הוגשה תביעה והוא הוכא לתט"ר . לאחר ברור לגבי תשלום חופשת מחלה וכל הטיפולים דרך הרופא המחוזי נקבע תור לניתוח עוד לפני הניתוח נקבעה לו ועדה רפואית למותר לציין שבוועדה נאמר במפורש שהוא אמור לעבור ניתוח ויש תאריך.. בני עבר את הניתוח הדורש שיקום והחלמה של כחצי שנה. לאחר הניתוח קיבל תשלום עבר ימי המחלה הפניות והסעות דרך משרד הבטחון. נכון להיום הוא צריך המשך טיפול פיזתרפי והסעות לטיפול ובנתיים הוועדה הגיעה להחלטה של 15% נכות . מה זה אומר לגבי המשך טיפול , הסעות ותשלום עבור ימי המחלה שלו? תודה לתשובתכם

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

אמא שלום, בהתאם לחוק הנכים , נכה שנקבעה לו נכות בין 10%-19% , יהיה זכאי למענק חד פעמי בלבד, ללא זכויות נוספות ובכלל זה טיפולים רפואיים., ימי מחלה וכו'. ככלל, כל אדם שזקוק לטיפול רפואי , יקבלו במסגרת קופת החולים אליה הוא שייך. אם ההחלטה הנ"ל (15% נכות), אינה משקפת את מצבו הבריאותי של בנך, כדאי להגיש ערעור על ההחלטה לועדה רפואית עליונה. כדי להיות נכה "מן המניין" ובכלל זה להיות זכאי להטבות שונות, עליו להיות מוכר בשיעור של 20% לפחות.